Rent a car Beograd - Avaco

Uslovi najma

TEHNIČKA PODRŠKA 24/7

Mi brinemo o Vama


1. Šta raditi ukoliko neko ošteti vozilo kada Vi niste prisutni?(npr. na parkingu)

Ako je reč o vandalizmu ili oštećenju parkiranog vozila od strane nepoznatog počinioca, u obavezi ste pozvati policiju na broj 192 (broj za RS) koja će sastaviti zapisnik, a njega ste dužni dostaviti poslovnici u koju vraćate iznajmljeno vozilo.


2. Sta raditi u slučaju krađe vozila?

U slučaju krađe vozila, pokušaja krađe vozila i/ili provale u vozilo, odmah pozovite policiju na broj 192 (broj za RS) i kontaktirajte našu poslovnicu.


3. Šta raditi ako se nađete u saobraćajnoj nesreći?

Ako se nađete u saobraćajnoj nesreći prvo što treba da uradite je da nazovete lokalnu policiju kao i našu poslovnicu. Zatražite primerak policijskog izveštaja, napravite fotografije mesta saobraćajne nesreće i štete koja je napravljena.


4. Šta raditi ako se vozilo ošteti dok miruje u Vašem prisustvu?

Ukoliko se nađete u ovoj situaciji, obavezno pozovite lokalnu policiju da bi se napravio izveštaj i obavezno kontaktirajte našu poslovnicu za sva dalja uputstva.


5. Šta raditi ako se desi neki kvar na vozilu?

Ukoliko se desio neki kvar i ne možete da upravljate iznajmljenim automobilom, zaustavite se na najbližem sigurnom mestu i pozovite našu poslovnicu radi uputsva. Ništa ne radite na svoju ruku već nas obavezno kontaktirajte. U slučaju manjeg ili većeg kvara na vozilu, kao i u slučaju saobraćajne nesreće, prvo treba da se pozove rent a car agencija kako bi se dobili dalja uputstva.


6. Šta raditi ako Vam pukne guma?

U slučaju da Vam je kvar prouzrokovala probušena guma ili da Vam je pukla guma i/ili oštećena felna, molimo Vas da postavite rezervni (privremeni) točak prema uputstvima u nastavku.
Postupak zamene točka:
Proverite da li je vozilo dobro zakočeno, aktivacijom ručne kočnice i ubacivanjem ručice ručnog menjača u prvu brzinu prenosa ili rikverc (kod automatskog menjača ručicu postavite u položaj P, a kod poluautomatskog upoložaj N).

Uklonite prtljag iz gepeka i unutrašnju tekstilnu podlogu (zavisno od modela vozila, rezervni točak se može nalazitii sa spoljašnje strane podloge, ispod gepeka. U tom slučaju ključ za otpuštanje vijka koji drži nosač rezervnogtočka nalazi se u levoj ili desnoj oblozi gepeka ili ispod suvozačevog sedišta).
Uklonite rezervni točak i potreban alat van vozila.

Ako je vozilo opremljeno ratkapnom, uklonite je i pažljivo spremite.
Ako je vozilo opremljeno aluminijumskim felnama i ima ukrasne kapice na šrafovima, skinite ih pomoću priloženog alata.
Ako vozilo ima sigurnosni šraf za pričvršćivanje točka, otpustite ga postavljanjem nastavka sa zaštitom od krađena ključ za skidanje točka.
Otpustite šrafove točka priloženim ključem u alatu.
Postavite stopicu dizalice u za to predviđenu zonu, ispod praga vozila (pripazite da je ispravno postavite, zbog sopstvene sigurnosti i kako biste izbegli oštećenje praga vozila). DIZALICA MORA BITI POSTAVLJENA NA STABILNU PODLOGU PRE PODIZANJA VOZILA! AKO JE PODLOGA KLIZAVA ILI HRAPAVA, DIZALICA SE MOŽE POMAĆI I POTONUTI I NANETI VAM POVREDE I OŠTETITI VOZILO.
Nakon što vozilo dovoljno podignete i oštećeni točak ne bude u kontaktu sa podlogom, otpustite šrafove do krajai skinite točak sa vozila.
Postavite rezervni točak na vozilo, držeći ga rukom namestite na osovinu. Postavite sve predviđene šrafove izategnite ih do otpora.

Nakon što spustite vozilo na podlogu, zategnite do kraja šrafove i dvaput proverite jesu li zategnuti do kraja. Nakon što ste završili menjanje točka, spremite navedenu opremu i neispravni točak u gepek.
Ako je Vaše vozilo opremljeno privremenim točkom, vožnju možete nastaviti, ne prelazeći pritom 80 km/h do prvog vulkanizera. Molimo Vas da u najkraćem roku informišete tehničku službu koja će Vam predložiti mogućnosti popravke neispravnog točka, zavisno od vaših ugovorenih vrsta osiguranja.

NAPOMENA: Ukoliko iznajmljeno vozilo nema privremeni ili rezervni točak već set za krpljenje pozovite nekog odsledećih mobilnih vulkanizera:

  1. +381 60 1982233

  2. +381 64 0012020

  3. +381 60 1302628

  4. +381 63 8119105


7. Šta ukoliko se sipa pogrešna vrsta goriva?

Ako se u vozilo sipa pogrešna vrsta goriva, nemojte pokušavati pokrenuti motor, jer ćete tako sprečiti mogućnost velikih oštećenja. Molimo Vas da kontaktirate nas i mi ćemo vam organizovati najbolje i najpovoljnije rešenje, kako biste u najkraćem roku nesmetano nastavili putovanje.


8. Da li su dozvoljeni kucni ljubimci?

Naš moto je stvaranje iskustva. Stoga činimo sve kako biste kao naš klijent bili maksimalno zadovoljni kvalitetom pružene usluge. Mi smo prijatelji životinja, pa želimo da dok putujete našim vozilima i stvarate iskustva, ako su i Vaši kućni ljubimci sa Vama. Budući da nam je vrhunski kvalitet pružanja usluge izuzetno važan, molimo Vas da ako u iznajmljenim vozilima prevozite i svoje kućne ljubimce, zaštitite unutrašnjost vozila, posebno sedišta odgovarajućom presvlakom, kako ne bi došlo do prljanja unutrašnjosti, npr. dlakama vašeg kućnog ljubimca. Ako vaš kućni ljubimac uneredi našu unutrašnjost, moraćemo Vas teretiti za uslugu hemijskog čišćenja.


9. Sme li se vozilo oblepljivati folijama/nalepnicama i sl.?

Ako vozilo iznajmljujete na duži period, takvi zahvati mogu biti odobreni, ali isključivo uz našu pismenu saglasnosti garancijom da ti zahvati neće prouzrokovati štetu na vozilu. Ako Vam odobrimo te zahvate, Vaša je obaveza davozilo vratite u početno i prihvatljivo stanje.


10. Mogu li vozači i saputnici pušiti u vozilu?

Naša vozila nakon svakog najma idu na kompletno unutrašnje i spoljno čišćenje. Bez obzira na to, u našim vozilima nije dopušteno pušenje i ljubazno Vas molimo da se držite tog pravila - kako bi naša vozila ostala besprekorno čista, a miris unutrašnjosti uvek bio ugodan. U slučaju nepoštovanja ovog pravila, moraćemo Vas teretiti za uslugu hemijskog čišćenja – jer ulažemo maksimalne napore u čistoću i ugodan miris unutrašnjosti svih naših vozila.


11. VOŽNJA POD DEJSTVOM ALKOHOLA I OPIJATA ISKLJUČUJE KASKO OSIGURANJE!!


12. Ukoliko vozilo dok traje ugovor date na upravljanjem nekom ko nije na ugovoru, sve nastale štete padaju na teret zakupca.


13. Iznajmljenim vozilom ne možete učestvovati u auto trkama, off road i ne možete voziti po neprilagođenim terenima.


14. Na autu NE SMETE ništa na svoju ruku menjati/popravljati.


15. Bitno je da auto vratite u stanju u kakvom ste ga zatekli (čistoća spolja i unutra).