Rent a car Beograd - Avaco

Top 5 destinacija za putovanje iz Beograda

Top 5 destinacija za putovanje iz Beograda

Beograd je savršeno polazište za istraživanje prelepih destinacija u Srbiji. Idealna početna tačka od koje u daljem putu možete očekivati uživanje u predivnim pejzažima i otkrivanje manje poznatih mesta. Bilo da tražite avanturu, prirodu ili istorijske znamenitosti, ove destinacije su idealne za jednodnevne ili vikend izlete iz glavnog grada.


1. Avala: planinska oaza

Avala, udaljena samo 20 km od Beograda, predstavlja savršeno mesto za brzi beg iz gradske vreve. Put do Avale je kratka vožnja kroz pitome predele. Na Avali možete posetiti Avalski toranj, jedan od simbola Beograda, koji nudi spektakularan pogled na okolinu. Pored tornja, tu su i spomenik Neznanom junaku i brojni piknik prostori idealni za porodični dan u prirodi.


2. Srebrno jezero: vodeni raj

Srebrno jezero se nalazi oko 110 km od Beograda. Putovanje do Srebrnog jezera traje oko sat i po, a destinacija je savršena za ljubitelje vodenih sportova, plivanja i ribolova. Oko jezera se nalaze uređena šetališta, restorani i plaže. Možete iznajmiti pedaline, čamce ili jednostavno uživati u pikniku pored vode. Obližnji Golubac, sa svojom impozantnom tvrđavom, takođe vredi posetiti.


3. Fruška Gora: Nacionalni park

Fruška Gora, smeštena na oko 80 km od Beograda, je najstariji nacionalni park u Srbiji. Putovanje do Fruške Gore traje oko sat vremena, a planina je poznata po svojim manastirima, vinogradima i prelepim pešačkim stazama. Posetite manastir Krušedol ili uživajte u degustaciji vina u nekoj od lokalnih vinarija. Nacionalni park nudi i brojne biciklističke staze i piknik prostore, idealne za celodnevni boravak u prirodi.


4. Novi Sad: srce Vojvodine

Novi Sad, drugi po veličini grad u Srbiji, nalazi se na oko 100 km od Beograda. Putovanje traje oko sat i po, a grad je poznat po svojoj bogatoj istoriji, kulturnom nasleđu i živopisnoj atmosferi. Posetite Petrovaradinsku tvrđavu sa koje se pruža prelep pogled na Dunav i Novi Sad, prošetajte kroz Dunavski park i istražite šarmantne ulice starog grada. Novi Sad je takođe domaćin brojnih festivala i događaja tokom cele godine.


5. Smederevo: grad tvrđava

Smederevo, udaljeno oko 50 km od Beograda, poznato je po svojoj impresivnoj srednjovekovnoj tvrđavi. Put do Smedereva traje oko sat vremena, a tvrđava je jedna od najvećih ravničarskih utvrđenja u Evropi. Osim tvrđave, posetite i smederevske vinograde i vinarije, jer je region poznat po proizvodnji vina. Uživajte u šetnji pored Dunava i istraživanju istorijskih lokaliteta grada.


Dakle...

Pre nego što krenete na putovanje iz Beograda, važno je pripremiti vozilo. Avaco Rent a Car Beograd ima idealne ponude za Vas. Proverite nivo ulja i tečnosti, pritisak u gumama i osigurajte se da imate osnovni alat i rezervnu gumu. Ponesite dovoljno hrane, vode i zabave za put. Sa pravilnom pripremom, možete maksimalno uživati u vašem putovanju i otkrivanju prelepih destinacija u okolini Beograda.

Pročitaj još sa Avaco bloga:

Najnoviji trendovi u rent-a-car industriji

Najnoviji trendovi u rent-a-car industriji

Saznajte o najnovijim trendovima u rent-a-car industriji, uključujući tehnološke inovacije, zelene inicijative, promene u regulacijama i potrošačkim navikama....

Kako uštedeti na iznajmljivanju automobila

Kako uštedeti na iznajmljivanju automobila

Saznajte kako da uštedite prilikom iznajmljivanja automobila uz savete za pronalaženje najboljih ponuda, korišćenje popusta, izbora pravog modela i izbegavanje skrivenih troškova....

Otkrijte Beograd

Otkrijte Beograd

Dobrodošli u Beograd - grad bogate istorije, živopisne kulture i nezaboravnih avantura! Ovaj grad na ušću Save u Dunav ima bogatu prošlost koja se ogleda u arhitekturi, kulinarskoj sceni, umetnosti i načinu života. Evo nekoliko razloga zašto bi trebalo da posetite Beograd....